štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Новосадски железнички чвор

1

Железничка станица на Лиману и прва простројења Новосадског железничког чвора изграђена су за време градње пруге Суботица - Нови Сад - Инђија 1883. године.

Бомбардовањем 6. априла 1941. године, нанета су велика разарања и оштећења Новосадском железничком чвору. Стари железнички мост изграђен је 1883. године, а чији се остаци и данас могу видети.

Изградњом овог друмског моста створени су услови да се преко њега привремено реши и железнички саобраћај између Петроварадина и Новог Сада.

Створена је изузетно неповољна ситуација за железницу и за град Нови Сад. Железница је имала велике тешкоће у организацији и у функционисању саобраћаја уз врло високе експлоатационе трошкове, а град Нови Сад и становништво дневно су трпели негативне последице у застоју саобраћаја, узнемиравању становништва пролазом возова, угроженом безбедношћу, а посебно ограниченим могућностима за изградњу и реконструкцију блокова у најужем центру града.

2

Пројектовање железничког чвора поверено је Заводу за пројектовање ЈЖ. Крајем 1957. године почела је изградња новог моста по пројекту професора Жежеља. Мост је завршен и пуштен у саобраћај 31. октобра 1961. године.

Изградња нове путничке железничке станице и путничке зграде са тргом почела је 01. марта 1963. године, а завршена 31. маја 1964, када је свечано пуштена у саобраћај.

Остварена је потпуно нова концепција просторног развоја града. Основа усвојене концепције је доследна и стриктна реализација усвојених решења и поставки Генералног урбанистичког плана. Постигнуто је оптимално решење у коме је путничка зграда са тргом у централној градској зони, а сва остала железничка постројења у индустријској зони између железничке пруге и канала Дунав-Тиса-Дунав.

Изградњом железничког чвора град Нови Сад је започео реконструкцију великог обима. Истовремено се реализују пробоји булевара, од којих један повезује нову железничку станицу преко центра града са Дунавом.

3

Повратак