štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Главни пројекат туристичке пруге узаног колосека Шарган-Витаси-Мокра Гора

Година реализације: 1999 - 2000

Техничка документација пруге Шарган Витаси - Мокра Гора

Пруга узаног колосека, ширине 760 mm, од станица Шарган Витаси до станице Мокра Гора постојала је као део пруге узаног колосека Београд - Сарајево. Изграђена у првој половини тридесетих година овог века, пола столећа је повезивала села на падинама српских планинских лепотица Таре, Златибора и Шаргана са светом.

1

У техничком смислу, на прузи се истицала чувена "Шарганска осмица" - несвакидашња пружна петља изнад подножја Јатаре - која је омогућила савладавање велике висинске разлике између Мокре Горе и Шаргана. Дужина "осмице" је била 13.5 км и на траси је имала 20 тунела, 3 моста и вијадукт, који су чинили трећину трасе пруге.
Технолошки напредак друштва минимизирао је значај ове пруге у саобраћајном смислу. Године 1974. демонтиран је горњи строј пруге, док су труп и објекти на њему остали. Четврт века касније заживела је идеја о ревитализацији пруге Шарган Витаси - Мокра Гора као туристичке пруге.
Оживљавање и поновно активирање отргли су од заборава део историје српске железнице а путницима пружио светски атрактивну музејску пружну трасу. Техничко решење се базира на реконструкцији и уређењу сачуваних елемената пруге (тунела, мостова, малих објеката, трупа пруге), уз изградњу пратеће инфраструктуре и нових објеката неопходних како за функционисање пруге, тако и за пријем путника- туриста.

По угледу на музејске железнице у свету, део пруге узаног колосека која је повезивала Београд са Јадранским морем, је обновљен и пуштен у саобраћај 2001. године. На тој деоници, од Шарган-Витаса до Мокре Горе , налази се "Шарганска осмица", која због јединственог решења представља посебну атракцију за путнике воза "Носталгија". Планирано је да се, у неколико фаза, повеже обновљени део трасе са Вишеградом на једној страни и станицом Бранешци на прузи Београд-Бар на другој страни. Изградњом нових деоница пруге обогатиће се туристички потенцијал Златибора, Таре и долине реке Дрине. Од Шарган-Витаса до Кремана планирана је изградња колосека на постојећем трупу пруге у дужини од око 4 km. Од Кремана до станице Бранешци предложене су три варијанте нове трасе. Планирани објекти и пратећи садржаји у амбијенталном смислу ће бити у складу са већ изграђеним објектима, односно примениће се традиционални начин изградње. Укупна дужина пруге је око 20km.Пруга је пројектована за брзине до 30 km/h. 

Повратак