štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Главни пројекат реконструкције 5. и 6. колосека у станици Београд центар са привременом везом из правца Панчева

Према главном пројекту и уз стручни надзор Саобраћајног института ЦИП и ЈП "Железнице Србије", извођач Енергопројект високоградња са подизвођачима ЗГОП, МИНЕЛ КМ и Галеб ФСУ, завршио је радове на изградњи главних пролазних станичних колосека бр. 5 и 6 и привремене везе тих колосека са левим колосеком за Панчевачки мост који је годинама био затворен за саобраћај. У склопу тих радова завршени су и радови на опремању дела перона и потходника за приступ путника. 

Након прибављања свих дозвола колосеци су пуштени у саобраћај.

Завршетком ових радова омогућене су све најнужније везе у циљу успостављања редовног двоколосечног саобраћаја приградске железнице, из система "Беовоз", на релацијама Батајница - Панчево, Батајница - Ресник и Ресник -Панчево.

Према ЦИП-овом пројекту први пут у Србији је примењена технологија изградње колосека на бетонској плочи употребом најмодернијег причврсног прибора типа PANDROL VANGUARD који треба да омогући потпуно апсорбовање буке и вибрација и заштити станичну и околне стамбене зграде.

Након завршених радова, стручни представници фирме PANDROL извршили су инспекцију и констатовали примену "high quality standard" приликом извођења радова и уградње причврсног прибора.

Повратак